De waarde van ervaringen delen

Bij Elektropartners delen we wat we leren met elkaar: van waardevolle kennis tot trots op bijzondere projecten zoals ons werk voor het indrukwekkende Nationaal Holocaustmuseum. Ontdek hoe dat ons sterker maakt!

Blog
3 min leestijd

"Coachen wordt vaak een ervaringsvak genoemd, en daar zit zeker veel waarheid in. Hoewel sommige mensen van nature coachen en leidinggeven in zich hebben, leer je uiteindelijk het meest door te ervaren. Het gaat om fouten maken, bijsturen, opnieuw proberen, verfijnen en hopelijk uiteindelijk successen behalen.

Een van de meest sympathieke coaches in Nederland is Foppe de Haan. Voor de jongeren en niet-voetballiefhebbers onder ons: Foppe is de man die van SC Heerenveen een gevestigde naam maakte en zijn carrière ooit begon als gymleraar. Na een aantal jaren als docent en amateurtrainer belandde hij bij Heerenveen, waar hij met zijn nuchtere aanpak en geduldige opbouw de club naar het hoogste niveau bracht en zelfs de Champions League bereikte.

Wat De Haan bijzonder maakt, is zijn bereidheid om zijn kennis te delen. Na zijn tijd bij Heerenveen zette hij zijn ervaring in bij de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB, waar hij jonge coaches inspireerde en de kneepjes van het vak bijbracht. Hij liet zien hoe waardevol het is om kennis over te dragen, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Delen van ervaring binnen ons bedrijf

Bij Elektropartners geloven we ook in de kracht van het delen van ervaring. Onze vakmannen en vakvrouwen bezitten een enorme schat aan kennis en expertise, maar die komt pas echt tot zijn recht als we die delen. Daarom stimuleren we een cultuur waarin collega’s van elkaar leren en waarin nieuwe medewerkers profiteren van de ervaring die anderen al hebben opgedaan.

Onze visie op kennisdeling gaat echter verder dan alleen interne trainingen en werkoverleggen. Het gaat ook om het delen van bijzondere projecten en ervaringen die impact maken – niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze omgeving.

Onlangs hebben we bijvoorbeeld een indrukwekkend project afgerond: het Nationaal Holocaustmuseum. Dit project was niet alleen technisch uitdagend, maar ook emotioneel geladen. Tijdens de realisatie moesten we zorgvuldig omgaan met historische elementen, zoals de muur waar honderden kinderen via een ondergrondse route naar hun vrijheid werden gesmokkeld. Voor ons was het meer dan een opdracht; het vroeg om precisie, respect en een diep begrip van de impact van ons werk.

De waarde van het met elkaar delen

Bij zo’n project wil je die trots ook delen. Daarom nodigden we tijdens onze familiedag alle medewerkers en hun familieleden uit om het Nationaal Holocaustmuseum te bezoeken. Het was een bijzondere kans om te laten zien wat ons werk betekent en hoe we verlichting en installaties hebben aangelegd, terwijl we de historische waarde van het gebouw respecteerden.

Door deze ervaring te delen, niet alleen met onze collega’s maar ook met hun dierbaren, ontstaat er een diepere waardering voor het werk dat we doen. Collega’s voelen zich trots en gesteund in wat zij dagelijks bijdragen aan projecten die ertoe doen.

Voor groei en verbinding

Bij Elektropartners gaat ervaring delen verder dan alleen kennisoverdracht. Het versterkt onze band als team en laat ons zien hoe waardevol ons werk is – niet alleen voor onze klanten, maar ook voor omgeving waarin wij werken. Door onze ervaringen te delen, creëren we een cultuur waarin iedereen kan groeien en we samen betere resultaten behalen. Dit zorgt voor een werkomgeving waarin we elkaar steeds sterker maken. En dat is uiteindelijk waar het écht om gaat."

Roald de Jong
Roald de Jong
Commercieel Manager
LinkedInRoald de Jong